Vrijwilligers

Vrijwilligers

De werkzaamheden van Hebben & Houwen valt en staat bij de inzet van vrijwilligers. We nodigen u hierbij uit om bij ons vrijwilliger te worden. 

Uitgangspunt van ons vrijwilligerswerk is dat wij als team werken. Iedereen is welkom om een bijdrage te komen leveren als vrijwilliger. Leeftijd speelt geen rol en ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zijn bij ons van harte welkom. Opleiding en ervaring zijn minder belangrijk dan motivatie en persoonlijkheid. We zijn benieuwd naar wat jij te bieden hebt en naar wat jouw talent en motivatie is.

Loop gerust bij ons binnen of stuur een mailtje naar vrijwilligers@hebbenenhouwen.com


Wat doen vrijwilligers?
De vrijwilligers bemensen met elkaar de winkel en het magazijn. De winkelcoördinator neemt in de ochtend de dag en de taken voor die dag met iedereen door. Eens per 2 maanden is er werkoverleg met alle vrijwilligers. Iedereen heeft een eigen taak en eigen verantwoordelijkheid.


Vrijwilligerscoördinator
Onze coördinator vrijwilligers is er voor de vrijwilligers, ook als vertrouwenspersoon. Zij/hij houdt zich bezig met de werving/selectie en zorgt dat mensen zich bij Hebben & Houwen zich thuis voelen.


Vergoeding
Wij vergoeden de gemaakte reiskosten van vaste vrijwilligers. Reiskosten kunnen achteraf gedeclareerd worden. Ook mogen vrijwilligers per maand, op basis van het aantal gewerkte dagdelen, een aantal stuks kleding uitzoeken.


Scholing
Waar nodig bieden wij de vrijwilligers de mogelijkheid om workshops of trainingen te volgen die nuttig zijn voor het werken bij H&H. We huren soms een trainer/coach in op teamdagen om zo aan een hecht en veilig, maar ook professioneel team te bouwen.


Vrijwilligersbeleid
Wij bieden ruimte voor vrijwilligers om bij ons hun eigen unieke talent in te zetten. Mensen worden het gelukkigst als ze mogen doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben. Als het kan en als het nodig is maken wij de taken en functies passend. Natuurlijk moeten we altijd een balans zien te vinden tussen het sociale en het functionele aspect. We hebben wel een klus te klaren!

“Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. We moeten op elkaar kunnen rekenen.”

Vrijwilligers vallen onder de vrijwilligersverzekering Amsterdam. Mensen die vanuit een bijstandsuitkering vrijwilligerswerk zoeken in het kader van de participatiewet, kunnen ook bij ons aankloppen.


Vacatures
Er zijn regelmatig vacatures, kijk op de website van de Vrijwilligerscentrale voor een actueel overzicht van de huidige vacatures. Of stuur een mail naar vrijwilligers@hebbenenhouwen.com


Algemeen

  • Wij hopen ook op meertalige sollicitanten om waar nodig te kunnen tolken en vertalen.
  • Vrijwilligers moeten bereid zijn om zo nodig gezamenlijk opruim- en schoonmaakwerkzaamheden te verrichten.
  • Creatieve duizendpoten en allrounders zijn van harte welkom!